Home Biografie

Biografie

E-mail Afdrukken PDF

Wie is Hennie Korsten? 

Voor velen in Nederland en hier en daar ook in het buitenland een bekende naam, omdat hij als producer en gitarist in zijn eigen opname studio, vanaf 1981 zeer veel CD’s heeft opgenomen (en nu nog steeds) van verschillende genres, met bekende en minder bekende artiesten, veelal uit Nederland, maar ook uit andere delen van de wereld. En niet de minsten. 

O.a. Waylon Young,(nl) George Hamilton IV, Dale Watson, Nokie Edwards, Charlie Gracie (USA) ; Steve Petico (Canada), The Mustangs (Finland), Magna Carta (UK), Anneke Grönloh, Andy Tielman, Corrie Konings, Trea Dobs, Savannah , Ilse de Lange (NL) ,Dana Winner, Burt Blanca (België), Lya de Haas , Cor Swanenberg, Wil Jonkers, Marie-Christien Verstraten, Noud Bongers, Jan van der Heijden, Kwartjesvolk, Revuo’s, Johan Biemans, Cor Versteeg (Brabant) , en vele anderen. Meerdere malen kregen CD’s grote erkenning. 

De loopbaan van Hennie: 

Op 12 jarige leeftijd is hij begonnen met het nemen van gitaarlessen. Na dit een jaar gedaan te hebben is hij zelf op onderzoek uitgegaan. Als hij 14 jaar is start hij zijn eigen bluesbandje. Jarenlang speelden ze in binnen- en buitenland en werden steeds meer een allroundband. Zijn interesse verbreedde zich in verschillende muziekgenres.

Op 20 jarige leeftijd ging hij een klassieke opleiding volgen. Hij bracht zijn leraar wat moderne techniekjes bij, terwijl Hennie van hem de klassieke muziek leerde. Toen hij klaar was voor het conservatorium is hij echter een eigen gitaarschool begonnen. De leerstof varieerde van flamengo, blues, hardrock, pop en klassiek tot disco.

Na dit 5 jaar gedaan te hebben begint hij in 1981 een eigen opnamestudio, waar hij werkzaam is als gitarist, technicus, arrangeur en producer. Veel filmmuziek kwam van zijn hand. Hij is een begeleider voor veel artiesten en bij uiteenlopende muzieksoorten. Zo heeft hij op meer dan 200 CD's het gitaarwerk verzorgd.

Vele jaren werkt hij ten dienste van anderen, zowel in zijn studio als op het podium. Wanneer hij steeds vaker optreedt als de vaste begeleider van zijn partner, de bekende Brabantse zangeres Lya de Haas, komt vanuit het publiek de vraag om een CD met gitaarmuziek van Hennie. Op verzoek van velen maakt hij in 2001 zijn eerste SOLO-ALBUM  

CD's van Hennie:

CALORE
Deze CD met mooie accoustische gitaarmuziek wordt door een breed publiek enthousiast ontvangen. En al snel komt er vraag naar een vervolg.

Caliënte
is het 2e album van Hennie Korsten.
Deze CD bevat uiteenlopende muziekstijlen, op een geheel eigen manier bewerkt. Een ontspannen warme sfeer, toegankelijk voor een breed publiek.
Intussen maakte Hennie ook een gitaar-CD met speciale ontspanningsmuziek.

Sereno 
Ruim een uur lang relaxmuziek, in alle rust en recht uit het hart gespeeld. Ideaal voor in de sauna, tijdens massage en ontspanningsoefeningen. 

SOLARE
Dit is een zuidelijk klinkende cd, geheel akoestisch opgenomen met verschillende soorten gitaren, voor deze cd is een speciaal door Antonius Wiegers klassieke gitaar gebouwd , de door Pedro Maldonado gebouwde requinto wordt hoofdzakelijk in de begeleidende sfeer gebruikt, het geheel wordt ondersteund door contrabas, een drummer en een sfeervolle gekozen percussie, allemaal gespeeld door vakmensen op hun gebied.

omdat de opname's geheel eerlijk en met hoogwaardige apparatuur gebeuren, klinken zij super, en worden de c d's regelmatig als luistertest in de betere stereo zaken gebruikt.
Dus ik zou zeggen ga er eens lekker voor zitten, leun een beetje achterover, en geniet, en met je ogen dicht is het net of je meespeeld,en zit je helemaal in de muziek. 

D V D Solare
deze dvd is geheel live opgenomen in Theater "de Voorste vennen"in Drunen.
hierbij wordt de luisteraar meegenomen op een tropische dag, de show begint in het ochtendgloren in de schemer,  
instrumentale nummers afgewisseld met de mooie zangstem van Lya de Haas , en een uitgekiend lichtplan nemen je mee door de dag, om 's avonds te eindigen in een tropisch feestje, laat je verassen 

Op dit moment
Ben ik lekker bezig met de opnamen en het bedenken van een nieuwe c d , zoals het er nu uitziet wordt dit een totaal ander product dan de bestaande c d's
ik durf geen tijd te noemen wanneer dit album klaar zal zijn, want ik vind het pas klaar als het naar mijn gevoel helemaal geslaagd is .
Tot nu toe is alles Engels talig, en het bevat allemaal eigen composities. Mijn stem zal ook te horen zijn, bij de nummers die mij liggen als zanger , anders zullen er verschillende andere zangers (vrienden van mij) ingehuurd moeten worden. Op deze cd zullen mijn roots als muzikant goed te horen zijn , en ik leg mij geen beperkingen op in het instrumenten gebruik, akoestische gitaren, Dobro , lekkere bas, Hammond orgel, stevige drums, maar ook mijn Gybson, Fender en Gretsch elektrische gitaren zal ik zeer zeker gebruiken, voor mij is dit nog een muzikale trip waarvan het eindpunt nog niet bekend is, een raadsel met veel verassingen, voor mij en dus ook nog voor de luisterraar, als ik zo ver ben zal ik dat met grote vreugde vermelden.

 

Concerten

No current events.

DVD SOLARE NU TE KOOP

Nieuwe DVD !!!

Copyright © 2023 Hennie Korsten Online. Alle rechten voorbehouden..